Διώξτε το άγχος πριν από το γάμο

SIG-Stress-bride
image-2711

Σήμερα θα μιλήσουμε για άγχος και συγκεκριμένα για το άγχος πριν από το γάμο, που καταλαμβάνει όλες σχεδόν τις μέλλουσες νύφες. Συζητώντας με μια φίλη μου χτες, η οποία πρόκειται να παντρευτεί τους επόμενους μήνες, με ρώτησε αν είναι φυσιολογικό που συχνά ο εκνευρισμός της είναι στα ύψη. Εννοείται πως αυτό συμβαίνει σε όλες τις νύφες και φυσικά οφείλεται στο άγχος. Είναι βέβαιο πως λίγο καιρό πριν το γάμο, τα νεύρα σας συχνά πυκνά θα είναι τεντωμένα, θα σας ενοχλούν οι πάντες και τα πάντα αλλά πιστέψτε με δεν αξίζει τον κόπο και θα το καταλάβετε την ημέρα του γάμου σας. Κάποιες νυφούλες μάλιστα, το συνειδητοποιούν μετά το γάμο κι είναι πολύ κρίμα, γιατί δεν έχουν καταφέρει να χαρούν ούτε τη διαδικασία των προετοιμασιών, ούτε και την ημέρα του γάμου φυσικά. Αντιλαμβάνομαι πως ότι κι αν σας λέω εγώ είναι δύσκολο να το καταπολεμήσετε, όμως αξίζει να προσπαθήσετε έστω να το ελαττώσετε, έτσι ώστε να αποφύγετε και τυχόν κρίσεις πανικού λίγες μέρες πριν το γάμο.

Καταρχήν, είναι πολύ σημαντικό θεωρώ, να προσπαθήσετε τις τελευταίες μέρες πριν το γάμο να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερες έννοιες στο κεφάλι σας. Φροντίστε να έχετε ξεμπερδέψει εγκαίρως με τις προετοιμασίες σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να χαλαρώσετε και να οργανώσετε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Αν τα αφήσετε όλα για το τέλος, είναι σίγουρο πως θα αγχωθείτε αρκετά.

Καλό θα είναι επίσης, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φυσικά, να απέχετε από την εργασία σας αρκετές μέρες πριν από το γάμο, για να μπορέσετε να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Είναι ιδιαίτερα κουραστικό να δουλεύετε και παράλληλα να προσπαθείτε να προχωρήσετε με την προετοιμασία του γάμου και ειδικά τις τελευταίες μέρες που θα απαιτείται περισσότερος χρόνος. Αν καταφέρετε δε, να περάσετε μερικές ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας παραμονές του γάμου, σε ένα σπα με την κολλητή σας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποβάλλετε όλη η ένταση και το στρες των ημερών.

Επίσης, θα πρέπει να αποδεχτείτε πως υπάρχει πολλή μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν εμπόδια κατά την προετοιμασία ή και την ημέρα του γάμου ακόμη. Ξέρω πως αυτό δεν ακούγεται πολύ καλά, μα είναι αλήθεια. Γάμος χωρίς απρόοπτα δεν υπάρχει, αλλά πιστέψετε με τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ευτυχία που βιώνετε εκείνο το διάστημα, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε δυσκολία σας παρουσιαστεί. Ηρεμήστε και αντιμετωπίστε την με ψυχραιμία, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να πανικοβάλλεστε και να αγχώνεστε.

Και κλείνοντας, θα σας πω το σημαντικότερο. Ότι κι αν γίνει, όσο κι αν σας καταβάλλει το άγχος, μην ξεσπάτε στον έρμο το γαμπρό. Κι αυτό το λέω γιατί γνωρίζω πως γινόμαστε εμείς οι γυναίκες λίγο πριν το γάμο. Ξέρω πως η μεγαλύτερη έννοια για όλες τις κοπέλες, είναι να είναι τα πάντα άψογα εκείνη τη μέρα, κι αυτό συχνά γίνεται αφορμή για να ξεσπάμε τα νεύρα μας στους πολύ κοντινούς μας ανθρώπους και κυρίως στον σύντροφό μας. Ηρεμήστε, προσπαθήστε να αποβάλλετε όσο γίνεται το άγχος και ζήστε της προετοιμασία, αλλά και την ημέρα του γάμου σας, γιατί είναι κάτι που σίγουρα περίμενατε καιρό κι είναι κρίμα να μην μπορέσετε να το ζήσετε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.