Γάμος στα χρόνια του κορωνοϊού

 

Το σημερινό post, έχει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Είναι το πρώτο, εν μέσω κορονωιού και έπειτα από μια εβδομάδα καραντίνας και όπως είναι αναμενόμενο, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με αυτό το θέμα.

image-6117

Λίγες ημέρες πριν και αφού βγήκε η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι αναβάλλονται για το επόμενο διάστημα γάμοι & βαπτίσεις, άρχισα να έχω τις πρώτες επαφές με ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν τις επόμενες μέρες. Το άγχος και η απογοήετυση έχουν χτυπήσει κόκκινο, όμως παιδιά ας παραμείνουμε ψύχραιμοι και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Αρχικά, να σας πω ότι το άγχος είναι κακός σύμβουλός και δεν βοηθάει ποτέ και πουθενά. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια περίπτωση που θα πρέπει να είστε χαρούμενοι και να το ευχαριστηθείτε στο έπακρο. Χαλαρώστε, και σκεφτείτε θετικά. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς  γι’αυτό παραμείνετε αισιόδοξοι και σκεφτείτε πως σε λίγο καιρό όλα θα είναι όπως πριν κι εσείς θα μπορείτε να ζήσετε τη μεγάλη μέρα με όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, δίπλα σας και υγιή.

Επίσης, καλό θα είναι να μην ακυρώσετε τίποτα μέχρι να δείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες. Μην σταματήσετε τις προετόιμασίες σας και φροντίστε να είστε σε επικοινωνία με όλους τους επαγγελματίες γάμου που έχετε επιλέξει έτσι ώστε όταν τελικά τα πράγματα αρχίσουν να φτιάχνουν, να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Αν ο κορονωιός σας βρήκε λίγο πριν τη μεγάλη μέρα και είχατε ήδη στείλει τις γαμήλιες προσκλήσεις σας, υπάρχει λύση και γι’αυτό. Όταν θα έχετε μια νέα ημερομηνία διαθέσιμη μπορείτε να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω email ή ακόμη και από τα social media όταν πρόκειται για φίλους σας και γενικά για ανθρώπους μικρότερης ηλικίας που είναι ποιο εξοικιωμένοι με τα κοινωνικά δίκτυα. Αν πάλι, δεν είχατε στείλει τις προσκλήσεις σας, όμως τις έιχατε ήδη τυπώσει, υπάρχει και γι΄αυτό λύση. Μπορείτε με μια μικρή διόρθωση στην πρόσκληση  ή με μια έξρα μικρή κάρτα μέσα στο φάκελο να ενημερώσετε τους καλεσμένους για την αλλαγή της ημερομηνίας του γάμου σας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν τυπώνετε νέες προσκλήσεις, δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα. 

Κάτι που επίσης θα πρέπει να προσέξετε, είναι να προσπαθήσετε κι εσείς από πλευράς σας(όσο είναι εφικτό) να προστατεύσετε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πιθανόν θα είχατε στο μυαλό σας να έχετε στο γάμο σας. Αν τα πράγματα τους επόμενους μήνες εξελιχθούν καλύτερα απ’οσο πιστεύουμε ίσως και αν μην χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε κατα νου, ειδικά αν πρόκειται να κάνετε ένα γάμο με πολλούς καλεσμένους. 

Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να σας τονίσω δυο πράγματα που νομίζω είναι και τα πιο βασικά. Ίσως τώρα να νιώθετε πως ήρθε το τέλος του κόσμου όμως δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός. Όλα θα περάσουν και θα μπορέσετε μέσα στους επόμενους μήνες να κάνετε πραγματικότητα το γάμο των ονειρών σας. Επειδή όμως γάμος χωρίς καλούς φίλους, αγαπημένα πρόσωπα ή στενούς συγγενής δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, αυτή τη στιγμή προτεραιότητα όλων μας είναι να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και συνεπώς την υγεία όλων όσων αγαπάμε. Γι’ αυτό, προς το παρόν, #menoumespiti για να μπορέσετε μέσα στο επόμενο διάστημα να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας υγιείς και δυνατοί. 

Μέχρι το επόμενό θέμα μου λοιπόν, σας χαιρετώ και σας θυμίζω… #menoumespiti

xoxo,

Maria

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.